MLÝN HERBER - vývoj, výroba a uplatnění atriční mouky 2015, 2016

Příjemce dotace

Název: MLÝN HERBER spol. s r.o. (IČO: 42869340)
Adresa: Mlynářská 215/1, 747 73 Opava

Projekt

Registrační číslo: 15/001/16220/780/000006
Operace: 16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh
Název: MLÝN HERBER - vývoj, výroba a uplatnění atriční mouky 2015, 2016
Praktický souhrn: Projekt se zabývá vývojem výroby nového typu pekařské mouky. Výroba této mouky je zcela bezprecedentní, jelikož se jedná o zcela nový trend mletí mouky a zařízení umožňující toto speciální zpracování pšenice v ČR nikde jinde zatím není instalováno. Žadatel již toto zařízení má nově nainstalováno a není předmětem tohoto dotačního programu. Pro dosažení očekávaných jakostních výstupů mouky je zapotřebí sestavit a vytvořit nový technologický postup mletí mouky a následně řadou pekařských zkoušek ověřit technologické postupy a využití u odběratelů a to zejména skupiny pekařů. Jedná o výrobu mouky, která bude vykazovat výrazně pevnější vazbu vody v těstě, než je běžné a bude tak výrazným způsobem prodlužovat trvanlivost pekařských výrobků bez nutnosti používání chemických činidel jako jsou konzervační látky apod..
Celkové výdaje na projekt (Kč): 2 395 921
Požadovaná dotace z PRV (Kč): 968 000
Schválená dotace (Kč): 968 000
Schválená dotace (EUR):
Webové stránky projektu:
Odkaz na video:
Počet spolupracujících subjektů: 1
Místo realizace - kraj: Moravskoslezský
Místo realizace - adresa: Mlýnská, Opava, 74707
Datum zveřejnění: 21.5.2018
Datum aktualizace: 29.1.2019

Klíčová slova

  • odpady
  • tašky
  • mletí
  • trvanlivost
  • mouka

Spolupracující subjekty - fyzické osoby

  • Aleš Ressler
  • Vysoká škola chemicko-technologická v Praze VŠ

Fotografie