eAgri
MLÝN HERBER - vývoj, výroba a uplatnění atriční mouky 2015, 2016
[Export do Pdf]
|
[Zpět na přehled projektů]
Příjemce dotace
Název:
MLÝN HERBER spol. s r.o.
(IČO:
42869340
)
Adresa:
Mlynářská 215/1, 747 73 Opava
Projekt
Registrační číslo:
15/001/16220/780/000006
Operace:
16.2.2 Podpora vývoje nových produktů, postupů a technologií při zpracování zemědělských produktů a jejich uvádění na trh
Název:
MLÝN HERBER - vývoj, výroba a uplatnění atriční mouky 2015, 2016
Praktický souhrn:
Projekt se zabývá vývojem výroby nového typu pekařské mouky. Výroba této mouky je zcela bezprecedentní, jelikož se jedná o zcela nový trend mletí mouky a zařízení umožňující toto speciální zpracování pšenice v ČR nikde jinde zatím není instalováno. Žadatel již toto zařízení má nově nainstalováno a není předmětem tohoto dotačního programu. Pro dosažení očekávaných jakostních výstupů mouky je zapotřebí sestavit a vytvořit nový technologický postup mletí mouky a následně řadou pekařských zkoušek ověřit technologické postupy a využití u odběratelů a to zejména skupiny pekařů. Jedná o výrobu mouky, která bude vykazovat výrazně pevnější vazbu vody v těstě, než je běžné a bude tak výrazným způsobem prodlužovat trvanlivost pekařských výrobků bez nutnosti používání chemických činidel jako jsou konzervační látky apod..
Celkové výdaje na projekt (Kč):
2 395 921
Požadovaná dotace z PRV (Kč):
968 000
Schválená dotace (Kč):
968 000
Schválená dotace (EUR):
Webové stránky projektu:
Odkaz na video:
Počet spolupracujících subjektů:
1
Místo realizace - kraj:
Moravskoslezský
Místo realizace - adresa:
Mlýnská, Opava, 74707
Datum zveřejnění:
21.5.2018
Datum aktualizace:
29.1.2019
Klíčová slova
odpady
tašky
mletí
trvanlivost
mouka
Spolupracující subjekty - fyzické osoby
Aleš Ressler
Vysoká škola chemicko-technologická v Praze VŠ
Fotografie